Magda Gessler jako kreatorka smaku jak co roku przygotowuje zestawy dla prawdziwych smakoszy. Prowadząca restaurację "U Fukiera" stworzyła również "Delikatesy u Fukiera", gdzie można zrealizować zamówienia na Wielkanoc. Jesteście gotowi na takie ceny?
Świąteczne zestawy wielkanocne od Magdy Gessler
Wielkanocne przygotowania w domu ruszają pełną parą. Dla wszystkich, którzy nie mają czasu na gotowanie, jest rozwiązanie w postaci gotowych zestawów wielkanocnych od prowadzącej program "Kuchenne rewolucje". Ile za trzeba zapłacić za takie przyjemności od Magdy Gessler?
Za smakowitości z restauracji Magdy Gessler można skomponować własny zestaw lub wybrać już gotowy. Wybraliśmy z listy specjały, które zazwyczaj goszczą na świątecznym, polskim stole:
- tarty chrzan - 15,24 zł za 235 ml
- biała kiełbasa cielęco-wieprzowa - 20,95 za 0,5 kg
- sos tatarski z grzybami - 25 zł za 200 g
- jajka nadziewane - 35 zł za 5 połówek
- śledź sherry z jabłkiem, śmietaną i musztardą - 40,95 zł za 300 g
- żur na prawdziwkach - 47,62 za 900 ml
- schab pieczony ze śliwką - 55 zł za 0,5 kg
- mazurek kajmakowy z orzechami - 60 zł (brak podanej wagi)
- pasztet z dziczyzny i grzybów - 71,43 za 500 g
- sernik krakowski - 90 zł za 1 kg
- kurczak pieczony po polsku z wątróbką i chałką - 95 zł za sztukę
- kaczka pieczona w całości z jabłkiem - 150 zł za sztukę
- szynka wiejska wędzona - 30,48 zł za 0,5 kg
- boczek marynowany po polsku - 60 zł za 0,5 kg
- zestaw do koszyka wiekanocnego (wersja mięsna - jajka faszerowane , schab, krem chrzanowy, pół kurczaka faszerowanego, pascha wielkanocna z bakaliami, chleb na żytnim zakwasie) - 195 zł
- zestaw Wielkanocny Poranek (jajka faszerowane, pascha, śledź sherry z jabłkiem, tymbaliki drobiowe, schab marynowany, chrzan, barszcz biały, kurczak pieczony, mazurek kajmakowy, baba drożdżowa) - 428, 78 zł
Suma takiego zestawu rodzinnego wyniosła 1422, 45 zł przy odbiorze osobistym w Warszawie. Dowóz na terenie Warszawy kosztuje dodatkowo 25 zł.
Szykujecie już portfele?
Dlaczego u Magdy Gessler jest drogo?
Magda Gessler wielokrotnie musiała tłumaczyć, że jej potrawy przygotowywane są z lokalnych, świeżych produktów. Ceny żywności rosną błyskawicznie, więc stosunek jakości do ceny, musi być adekwatny.
Głośnym echem odbiła się informacja o cenie pączków od Magdy Gessler, które kosztowały 15 zł za sztukę! Jak wtedy tłumaczyła ich cenę? "To kosztuje".
Mam to w d**ie [że drogo]. Żeby wyprodukować naprawdę dobrego pączka, trzeba wydać pieniądze. Nie robi się tego z powietrza, tylko trzeba wydać na 36 żółtek i prawie pół kilograma masła na kilogram mąki. To kosztuje
Jesteście gotowi na Wielkanoc z Magdą Gessler?

Zobacz też:
Jak mieszka Magda Gessler? Oto kolorowe wnętrza królowej gastronomii
Candy Girl niczym Magda Mielcarz. Mają tego samego chirurga?
Pomagajmy Ukrainie - Ty też możesz pomóc!












