Gessler namawia do swoich "pączków miłości" za 15 zł. "To tyle kosztuje. Nie robi się ich z powietrza"

Oprac.: Szymon Korczykiewicz

Magda Gessler
Magda GesslerPawel WrzecionMWMedia

Pączki od Gessler. Cena - 15 zł za jednego

Mam to w d**ie [że drogo]. Żeby wyprodukować naprawdę dobrego pączka, trzeba wydać pieniądze. Nie robi się tego z powietrza, tylko trzeba wydać na 36 żółtek i prawie pół kilograma masła na kilogram mąki. To kosztuje - przekonuje Magda Gessler.

Pączki od Gessler. Dlaczego takie drogie?

Jeżeli będziemy używać tego samego smalcu 4 razy, to wiadomo, że będzie to gorsza jakość, przez co będzie mogło być taniej. Natomiast jeżeli smalcu używa się jednorazowo do każdego smażenia, to sam koszt pączków jest ogromny. Robimy to ręcznie, nie maszynowo. Sami robimy też skórkę pomarańczową. Dlatego trudno, żeby to kosztowało mniej w obecnej sytuacji - przekonuje Gesslerowa.
Magda Gessler
Magda GesslerPawel WrzecionMWMedia
Magda Gessler jest dobrą babcią - Lara zapewnia!pomponik.tv
pomponik.pl
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?