Reklama
Reklama

Magda Gessler w końcu to przyznała. Umówiłaby się z biednym, ale ma warunek

Magda Gessler (71 l.) wprost przepada za rozmowami o sobie i chętnie dzieli się przemyśleniami na każdy praktycznie temat, co jest tym łatwiejsze, że, jak wiadomo, zna się na wszystkim. Ostatnio ujawniła swoją opinię na temat zasad, jakie, jej zdaniem, powinny obowiązywać podczas pierwszych randek. Bez pieniędzy się nie obejdzie…

Magda Gessler nigdy nie stroniła od wyznań na swój temat. Sporo ujawniła w napisanej wspólnie z Małgorzatą Żukowską "Autobiografii apetycznej", ale po publikacji uznała, że była jednak zbyt dyskretna. 

Magda Gessler lubi mówić o sobie

Póki co, Gessler nadrabia zwierzeniami w wywiadach, których udziela często i chętnie. Na przykład magazynowi "Viva" wyznała, że przez całe życie nie mogła opędzić się od wielbicieli:

"Zawsze wokół mnie było kilku zakochanych po uszy facetów. Wychodzili jak wilki do lasu i starali się mnie zdobywać (…) To ja wybierałam i decydowałam, czego chcę". 

Reklama

Co do tego, jak woli być zdobywana, Gessler ma sprecyzowane poglądy.  Jak dała do zrozumienia w rozmowie z "Faktem", jest zwolenniczką teorii, że do serca najłatwiej trafić przez żołądek. Przy okazji zareklamowała gastronomiczne biznesy swoich kolegów z programu "MasterChef"Michela Morana i Przemysława Klimy. Jej zdaniem ich restauracje to świetne miejsca, by zaprosić wybrankę swojego serca i nad dobrym jedzeniem poznać się trochę bliżej:

"Wydaje mi się, że mężczyźni powinni wybierać takie restauracje, gdzie czuć jakiś osobisty dotyk...Ubóstwiam bufet Przemka, ponieważ tam go widać, widać jego staranność o danie. Te dania nie są za duże, więc po tym można brykać, tańczyć i skakać. Jest to dosyć oszczędna restauracja jeśli chodzi o wygląd. Natomiast jedzenie jest pełne smaku ziół, przypraw. Dla mnie jest on wyjątkowym kucharzem. Ja bym go nazwała królem kucharzy polskich. Natomiast kucharzem, który naprawdę zna klasykę i robi pyszną kuchnię francuską, jest na pewno Michel". 

Magda Gessler radzi, dokąd zabrać ukochaną

Chwaląc lokale, Gessler nie zapomniała o własnym. Położoną na warszawskiej Starówce restaurację "U Fukiera" uważa za swoją perłę w koronie. Godzinami może opowiadać w wywiadach, jak to zagraniczne gwiazdy filmowe i europejska arystokracja nie mogą się nachwalić jej oferty. Jak lubi podkreślać restauratorka, tajemnicą sukcesu są sprawdzone receptury, niezmienne od dekad:

"Bardzo lubię kuchnię Szymona z mojej restauracji 'U Fukiera'. Dlatego, że tam dostaniesz klasyczny tatar, nóżki, pasztet, najlepsze kołduny i najlepszy barszcz, nie mówiąc o sznyclach cielęcych. Tę całą klasykę utrzymałam przez 34 lata taką samą jak była zawsze". 

Magda Gessler mogłaby się umówić z mężczyzną bez pieniędzy

Na temat romansów  Magdy Gessler do tej pory krążą w show biznesie legendy, chociaż restauratorka od lat wierna jest jednemu mężczyźnie. Z Waldemarem Kozerawskim przeznaczenie połączyło ją po latach rozłąki.

Kiedy poznali się przed laty, stał dopiero u progu kariery, podobnie jak Piotr Adamczyk, z którym uczucie połączyło Gessler w międzyczasie. 

Jak tłumaczy w rozmowie z "Faktem", u mężczyzn docenia pomysłowość i zaradność, bardziej niż status finansowy:

"Jeśli jest dżentelmenem, który sobie uzbierał na taką kolację, to fajnie jest, jak jednak mężczyzna zapłaci. Ale teraz też płacą oboje na spółkę. W zależności od sytuacji społecznej czy socjologicznej. Mój pierwszy narzeczony, Hiszpan, który był z bardzo biednego domu, potrafił iść na rastro, czyli na taki targ weekendowy, zarobić pieniądze i zaprosić mnie na kolację. Chociaż był biedny..."

Zobacz materiał promocyjny partnera:
Halo! Wejdź na halotu.polsat.pl i nie przegap najświeższych informacji z poranka w Polsacie.

Zobacz też:

Wyszła na jaw prawda o mężu Gessler. Tak ją traktuje po 22 latach od ślubu

Wojewódzki uważa, że Magdę Gessler poniosła fantazja. W to jedno jej nie uwierzy

A mogła być księżniczką! Postawiła na życie polskiej gwiazdy

pomponik.pl
Dowiedz się więcej na temat: Magda Gessler | Michel Moran | Piotr Adamczyk
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Polecamy