Przejdź na stronę główną Interia.pl

Reklama

Reklama

Przejdź na stronę główną Interia.pl

Anna Jurksztowicz napisała książkę kucharską!

Anna Jurksztowicz zapewnia, że wszystkie przepisy testowała na najbliższych.

Od książek kucharskich uginają się półki w księgarniach. Co ciekawego może więc być w kolejnej? "IQchnia, czyli jak inteligentnie jeść i pić", zaskakuje osobą autorki.

Reklama

To piosenkarka Anna Jurksztowicz (52 l.), znana z takich przebojów jak "Diamentowy kolczyk", "Na dobre i na złe" czy "Stan pogody".

Okazuje się, że gotowanie to jej wielka pasja, a na udoskonalenie przepisów - jak sama twierdzi - poświęciła wiele lat, podróżując po całym świecie i podpatrując najlepszych kucharzy. I chociaż umiejętności kulinarne Anny są niezwykłe, dotąd, oprócz jej bliskich, nikt o nich nie wiedział.

- Każda impreza urządzona przez Anię to kulinarna uczta - zaświadcza jedna z jej przyjaciółek. - Jest na to co najmniej kilkuset wiarygodnych i... trzeźwych świadków!

Właśnie za ich namową postanowiła napisać książkę kucharską. Nie ukrywa bowiem, że proponowane potrawy wielokrotnie sprawdziła na sobie, a także przyjaciołach, a przede wszystkim na rodzinie: mężu Krzesimirze (62 l.) i synu Radzimirze (28 l.), którzy są kompozytorami, oraz córce Marii.

A skąd tytuł? - Żyjemy w czasach niespotykanej w dziejach nadprodukcji żywności - tłumaczy Anna Jurksztowicz. - Aby dokonywać wyboru, kupując nawet najbardziej podstawowe produkty, musimy mieć wiedzę na ich temat, a także posługiwać się inteligencją, by jedząc i pijąc, wspierać swój organizm. I to chciałabym przekazać w swojej książce.

Dowiedz się więcej na temat: Anna Jurksztowicz

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje