Afera po słowach Gessler ma swój ciąg dalszy. Tym razem głos zabrał ekspert z TVP
W ostatnim odcinku programu "Magda gotuje internet" znana restauratorka zaskoczyła widzów dość nietypowym wyznaniem dotyczącym przyrządzania jednej z najpopularniejszych sałatek w kraju. W sieci rozpętała się burza, a internauci zaczęli jasno mówić o tym, że nie mają zamiaru słuchać już porad Magdy. Teraz w aferę postanowił wtrącić się pewien znany kucharz. Jego słowa mogą niektórych zdziwić.
W ostatnim odcinku swojego programu Magda Gessler gościła Grażynę Szapołowską. Rozmowa pań oczywiście zaciekawiła widzów, którzy z wielką chęcią wysłuchali opowieści z życia aktorki.
Co ciekawe jednak największą burzę w sieci wywołały nie słowa Szapołowskiej, a to, co powiedziała Gessler w trakcie przyrządzania posiłku. Między prowadzącą "Kuchennych rewolucji" a aktorką wywiązała się dyskusja na temat przyprawiania mizerii.
"Za dużo octu" - stwierdziła Grażyna Szapołowska po spróbowaniu przyrządzonej przez Magdę Gessler mizerii.
"Mizeria musi być kwaśna" - zareagowała natychmiast restauratorka i sama spróbowała przyrządzonej przez siebie sałatki.
"Mało octu" - oceniła potem.
Magda Gessler wyjawiła, że nienawidzi dodawania cytryny do sałat. W jej opinii najlepszym dodatkiem jest ocet, który doskonale podbija smak potraw.
Wyznanie restauratorki oburzyło te osoby, które nigdy nie dodawały octu do mizerii. W sieci pojawiło się sporo komentarzy o tym, że tej konkretnej sałatce kwaśności powinna dodawać przede wszystkim śmietana.
"Do niczego nie dodaję octu, ewentualnie cytryny. Co ona wygaduje? To co, że ona lubi ocet? To nie świadczy o tym, że my musimy go lać do wszystkiego" - można było przeczytać od tych bardziej oburzonych osób.
Jak widać, Magda Gessler nawet takim jednym niewinnym stwierdzeniem potrafi wywołać burzę w sieci.
Portal Plotek skontaktował się z Jakubem Steuermarkiem - ekspertem kulinarnym, którego możecie kojarzyć między innymi z programu "Pytanie na śniadanie". Kucharz postanowił odnieść się do słów Magdy Gessler. Ku zdziwieniu niektórych ma on takie samo zdanie co do dodawania octu do mizerii, jak prowadząca "Kuchennych rewolucji".
"To idealne rozwiązanie! Mizeria jest polskim daniem i musi zostać lekko zakwaszona. Ocet jest idealnym rozwiązaniem. Pięknie paruje się ze świeżością ogórka i na pewno wymaga odrobinę cukru. Jesteśmy z panią Magdą w tej samej drużynie" - powiedział.
Jak widać, kulinarne pomysły Magdy Gessler wcale nie są takie szalone, jak mogłoby się wydawać.
Zobacz też:
Szapołowska nie migała się od odpowiedzi. Oto, co łączy ją z Gessler
Herman nie gryzła się w język. Oto, co myśli o operacjach plastycznych
Nic nie denerwuje Gessler, tak jak ten temat. O pozbyciu się rozpoznawalnego nazwiska nie ma mowy