Królewska kucharka podbija salony
Magda Gessler przyszła na świat 10 lipca 1953 r. w Komorowie. Zaczynała swoją karierę w latach 80. w Hiszpanii. Prowadziła tam firmę cateringową. Z czasem jej klientami stali się ludzie z wyższych sfer. Byli gotowi słono zapłacić za wykwintne specjały. Do grona wiernych klientów z czasem dołączyła też sama rodzina królewska. Jej dania chwalił król Juan Carlos I. W ten sposób Magda wyrobiła swoją markę i stała się rozpoznawalną postacią. Czy mogła wtedy przypuszczać, że stanie się też osobowością telewizyjną?
Hiszpański sukces przeniosła do Polski. Już w 1989 r. otworzyła w Warszawie pierwszą restaurację pod nazwą W Ogrodzie. Idealnie wyczuła moment. Zmiana ustrojowa i lepsza sytuacja ekonomiczna na początku lat 90. sprawiły, że stołowała się w niej śmietanka towarzyska stolicy.
Prawdziwą sławę przyniósł jej działający do dziś lokal U Fukiera. Mimo wysokich cen w karcie do tej pory stolik trzeba tam rezerwować ze sporym wyprzedzeniem.
Magda Gessler jest właścicielką kilku dobrze prosperujących restauracji w całej Polsce. Oprócz tych lokali podpisuje się również swoim nazwiskiem pod tymi, które zmienia w "Kuchennych rewolucjach". Fani programu chętnie odwiedzają restauracje po metamorfozach i sprawdzają, czy serwowane dania rzeczywiście są tak smaczne. Dzięki temu sława restauratorki, a tym samym jej dochody ciągle rosną.
Od kotleta do księgarni. Magda Gessler wydaje książki
Imperium Gessler ma solidne filary, ale też liczne odnogi. Na fali sławy restauratorka wydała też kilka książek. Jest wśród nich nawet autobiografia okraszona historiami z jej barwnego życia.
Zdarzają się w życiu momenty, gdy trzeba być ze sobą po prostu szczerym i umieć sobie powiedzieć, że sięgnęło się dna. Każdy ma bowiem w życiu jakieś dno, na którym musi wylądować. To nieuniknione. Pytanie, jak długo będzie tam leżał, ile czasu upłynie, zanim się zorientuje, że czas ruszyć do góry
Oprócz biografii wydała również w 2005 r. książkę "Kuchnia. Moja pasja", a następnie w 2007 r. tytuł "Kocham gotować. Magdy Gessler przepis na życie". Obie pozycje sprzedały się całkiem nieźle, zasilając konto pokaźną kwotą. Czy Magda na tym poprzestanie, czy niedługo napisze kolejną książkę?

Życie jak z reklamy. Parówki i środki na wzdęcia
Dużo kontrowersji wzbudził udział Magdy Gessler w reklamach. Przez wiele lat stroniła od angażowania się w kampanie. Można przypuszczać, że nikt nie był w stanie zaproponować jej wystarczająco wysokiego honorarium. Do czasu. W 2014 r. nawiązała współpracę z Targami Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych "Regionalia". Zaczęła firmować parówki sprzedawane pod marką Besos. Nazwa budzi kontrowersje - to hiszpańskie słowo określające pocałunki. Magda używa go bardzo często. Jakiś czas temu parówki zniknęły z rynku.
To nie koniec reklamowych kontrowersji gwiazdy "Kuchennych rewolucji". Prawdziwa burza medialna rozpętała się, gdy zareklamowała środek na trawienie. Część fanów dostała po tym niestrawności, ale na konto Magdy z pewnością wpłynęła okrągła sumka.
Ona rozbiła bank! Ile zarobiła do tej pory Magda Gessler?
Już kilka lat temu Magda kasowała za jeden odcinek "Kuchennych rewolucji" ok. 30 tys. zł. Program jest emitowany od 2010 r. Od tego czasu wyszło już ponad 20 sezonów. Łatwo więc policzyć, jaki majątek mogła przez ten czas zgromadzić prowadząca. Nadal są chętni na zmianę swojego biznesu na wizji. Stacja TVN nie zamierza kończyć emisji popularnego show. Jesteście ciekawi, ile jeszcze zarobi na tym Magda?
Zobacz też:
Magda Gessler zmieniła się na twarzy? Filtry odmładzające działają na jej niekorzyść?
Magda Gessler zaręczona. Wiemy, kiedy ślub i jak wygląda pierścionek!
Skandaliczne ceny u Gessler. 64 zł za schabowego to już przeszłość... Stać na to "zwykłych Polaków"?










