Katarzyna Bosacka nie gryzie się w język. Chętnie krytykuje popularne przysmaki
Katarzyna Bosacka doskonale wie, jak przyciągnąć do siebie internautów. Znana z telewizji ekspertka żywieniowa często publikuje na swoim Instagramie filmiki, na których analizuje skład popularnych potraw. Często trafia w trendy, omawiając sezonowe przysmaki.
Swego czasu głośno było o jej recenzjach matchy czy jagodzianek. Przy okazji zbliżających się świąt, Bosacka chętnie poruszała w przestrzeni medialnej temat kalendarzy ze słodyczami. Grzmiała także nad wzmożonym w tym okresie marnowaniem jedzenia.
Nic więc dziwnego, że tuż przed Wigilią Bosacka zdecydowała się zabrać głos w sprawie potraw, które 24 grudnia zwykle goszczą na stołach.
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę tradycyjne danie świąteczne. Wyjawiła, na co warto zwracać uwagę
Katarzyna Bosacka jak to ma w zwyczaju, postanowiła tuż przed świętami poruszyć temat dań, które w grudniowym okresie najczęściej pojawiają się na stołach. Przyjrzała się między innymi klasycznym uszkom, które według niej powinny zawierać w sobie farsz z grzybów, najlepiej leśnych.
Ekspertka żywieniowa opublikowała filmik, na którym przeanalizowała zawartość kilku gotowych produktów, które można znaleźć w sklepach.
Przedstawione przez nią opakowanie uszek z farszem zawierało ponad 20 procent borowików i podgrzybków. Według Bosackiej jest to całkiem dobry skład.
"Przede wszystkim, że uszka tradycyjnie powinny mieć w środku tylko i wyłącznie grzyby. Najlepiej, żeby były leśne. Te akurat maja 23 proc. podgrzybków i borowików, więc jest całkiem nieźle" - powiedziała.
Katarzyna Bosacka przed świętami ma kilka ważnych rad. Przestrzega przed zachowaniem producentów
W opublikowanym filmiku Katarzyna Bosacka pochyliła się także nad tradycyjnymi pierogami. W ich przypadku ekspertka żywieniowa poradziła, by zwracać uwagę na to, jakie proporcje w produkcje mają farsz oraz ciasto. Według niej, jeśli pierogi zawierają więcej nadzienia, to są smaczniejsze.
"Im więcej farszu, tym pierogi będą i smaczniejsze i mniej kaloryczne" - oznajmiła.
Bosacka przestrzegła także internautów przed tym, że producenci pierogów i uszek często rezygnują z dodawania do produktów grzybów leśnych. Zastępują je pieczarkami, które są o wiele tańsze.
"Szukajmy też wyrobów bez konserwantów, bez zbędnych wypełniaczy i zagęstników oraz sztucznych aromatów" - poradziła.
Zobacz też:
Bosacka grzmi tuż przed świętami: "Karygodne i bezsensowne". Ma ważny apel
Radosne wieści z domu Bosackiej napłynęły pół roku po ślubie. "Dużo się będzie działo"
Ledwo Bosacka wzięła ślub, a tu takie doniesienia. To już pewne








