Reklama
Reklama

Wojciech Modest Amaro wymownie o Magdzie Gessler. "Umie robić happening"

Wojciech Modest Amaro to znany szef kuchni, który stał się znany dzięki takim programom jak "Hell's Kitchen" i "Top Chef". W rozmowie z Kubą Wojewódzkim podzielił się swoimi spostrzeżeniami ws. budowania marki gastronomicznej, odnosząc się również do działalności Magdy Gessler.

Wojciech Modest Amaro to kucharz, który masowego odbiorcy dał się poznać m.in. w programach telewizyjnych "Hell's Kitchen. Piekielna kuchnia" oraz "Top Chef". Smykałka do biznesu Amaro spowodowała, że szef kuchni może się poszczycić lokalem z prestiżową gwiazdką Michelin. Niedawno gościł w podkaście Kuby Wojewódzkiego i Kędzierskiego, gdzie na prośbę prezenterów wypowiedział się o Magdzie Gessler

Reklama

Wojciech Modest Amaro wymownie o Magdzie Gessler. "Umie robić happening"

Kuba Wojewódzki zasugerował Amaro, że Gessler bardziej niż gotować, umie robić "happening" wokół gotowania. "Umie zrobić super happening wokół gotowania" - przyznał kucharz. 

Amaro w pozytywny sposób ocenił budowanie marki biznesowej Gesslerów. "Jakkolwiek ktoś nie chciałby dobierać się do oceniania, to mówimy o budowaniu w jakiejś formie polskiej marki biznesowej, związanej z gastronomią, która przez wiele lat radzi sobie na rynku i się rozwija. Do tego dochodzi osobowość Magdy, program, który prowadzi, który jest dla określonej grupy restauratorów" - powiedział.

Wojciech Modest Amaro miał nie być kucharzem

Historia kariery Amaro nie jest oczywista. Kucharz i prowadzący polską edycję "Hell’s Kitchen" na początku nie planował łączyć przyszłości z gotowaniem. Ukończył technikum elektroniczne, a później rozpoczął studia na Uniwersytecie Śląskim na kierunku politologia. Po roku wyjechał do Wielkiej Brytanii, co dziś wspomina jaką jedną z lepszych decyzji.

"Jeśli chodzi o kwestie gastronomiczne, to wszystko w tej materii zawdzięczam wyjazdowi za granicę. Pojechałem tam bez żadnego przygotowania zawodowego. Na początku myślałem, że to będzie wada. Dziś wiem, że to była zaleta. Byłem szaleńcem, zapaleńcem, który miał błysk w oku, gdy tylko powąchał profesjonalną kuchnię. Od razu zrozumiałem, że to przestrzeń, do której jestem stworzony. Pewnie gdybym poszedł w Polsce do szkoły gastronomicznej, to nabrałbym złych nawyków i nauczył się siermiężnej technologii żywienia datowanej na 1972 rok" - opowiadał w rozmowie z serwisem Plejada w 2018 roku.

Zobacz materiał promocyjny partnera:
Halo! Wejdź na halotu.polsat.pl i nie przegap najświeższych informacji z poranka w Polsacie.

Zobacz też:

Książulo wpadł na opolski jarmark świąteczny. Aż wióry poleciały...

Anna Korcz i Magda Gessler oferują świąteczny catering. Ceny nie pozostawiają wątpliwości

Magda Gessler nie mogła uwierzyć w to, co usłyszała. Musiała zainterweniować

pomponik.pl
Dowiedz się więcej na temat: Wojciech Amaro | Magda Gessler
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Polecamy