Magda Gessler bywa często krytykowana za wysokie ceny, które są w jej restauracjach. Gwiazda tłumaczyła się, że dania w jej knajpach są robione z najwyższej jakości produktów, a kucharze w każde danie wkładają ogrom serca. Na łamach faktu mówiła:
Drogo dla dobrych rzeczy nie istnieje. (...) Jeśli ktoś wkłada w to pracę, jeśli jest to rzemiosło, robi się to ręcznie z taką ilością żółtek, serca, czasu i z taką ilością ludzi, którzy chcą to jeść, to nic nie jest to drogie (...) Ludzie weryfikują cen.
Magda Gessler "U Fukiera" ze świątecznym menu
Celebrytka w swojej restauracji "U Fukiera" oferuje swoim gościom świąteczny catering - specjalne menu z polskimi, świątecznymi potrawami, które można zamówić do domu. Chociaż oferta jest naprawdę bogata, równie ogromne są... ceny.Wśród przystawe znajdziemy takie dania, jak: filet z karpia bez ości (200g) za 28 zł, śledź po kaszubsku (300g) za 42 zł, śledź sherry po polsku z antonówką, śmietaną i musztardą (300g) za 43 zł, kapusta z grzybami i pigwą (900 ml) za 79 zł, czy chleb na zakwasie z mąki żytniej (1 kg) za 35 zł.Na świątecznym stole nie może zabraknąć tradycyjnego kompotu z suszu i pierogów. Te osiągają u Magdy Gessler astronomiczne kwoty! Za 900 ml kompotu zapłaciły aż 40 złotych, a za 6 pierogów z kapustą i grzybami 42 złote! Ponadto w ofercie jest barszcz czerwony jak rubin na zakwasie (900 ml) i żur na prawdziwkach (900 ml) - oba po 50 złotych.
Co myślicie o takich cenach? Skusilibyście się na zamówienia cateringu, żeby nie musieć gotować?
Zobacz też:Barbra Kurdej-Szatan zalała się łzami podczas wywiady z Mołek!Kupiła mieszkanie i nagle stała się tragedia! Smutne, co spotkało polską gwiazdę Tamara Arciuch pokazała córkę! Zaskakujące, jak wygląda
***
Więcej newsów o gwiazdach, ekskluzywne materiały wideo, wywiady i kulisy najgorętszych imprez znajdziecie na naszym INSTAGRAMIE Pomponik.pl








