Magda Gessler pytana o ceny w swojej restauracji: "Drogo nie istnieje!"
Magda Gessler to jedna z najpopularniejszych osobowości telewizyjnych. Kobieta jest właścicielką kilku restauracji, a swoją wiedzą na temat prowadzenia kuchni dzieli się w kultowym już programie "Kuchenne rewolucje" od ponad 10 lat. Mimo ogromnego doświadczenia w branży, pani Magda niemal codziennie mierzy się z zarzutem, że jej kuchnia jest za droga dla polskiego klienta.
Restauratorka jest już zmęczona tłumaczeniem, że cena posiłków zależy od jakości użytych produktów oraz serca, które wkłada w swoją pracę. Gwiazda TVN wytłumaczyła w rozmowie z Faktem, że gdy danie jest wykonane z produktów najwyższej jakości, klient nie powinien narzekać na cenę.
Drogo dla dobrych rzeczy nie istnieje. (...) Jeśli ktoś wkłada w to pracę, jeśli jest to rzemiosło, robi się to ręcznie z taką ilością żółtek, serca, czasu i z taką ilością ludzi, którzy chcą to jeść, to nic nie jest to drogie (...) Ludzie weryfikują ceny - mówiła dziennikarzowi Faktu.
Gessler jest właścicielką lokali gastronomicznych: "Polka", "Słodki Słony", "U Fukiera" (sprawdź!) oraz "Zielnik", a niesłabnąca popularność tylko pomaga w utrzymaniu restauracji. Ceny posiłków w jednej z nich, wahają się od trzydziestu do nawet dziewięćdziesięciu złotych za porcję. Czy przeciętnych Polaków stać na wizytę w takiej knajpie?
Moja kuchnia jest bardzo tradycyjna, bardzo uczciwa, z ogromnymi porcjami, gdzie ludzie wracają - usprawiedliwiała wysokie ceny restauratorka.
Zobacz też:Tłum migrantów idzie w stronę Polski. Rząd zwołuje pilne posiedzenie sztabu kryzysowegoWIETRZENIE MIESZKANIA ZIMĄ. CZĘSTO O NIM ZAPOMINAMY, A TO BŁĄD!Tomasz Karolak i Ilona Ostrowska znów są sobie bliscy? Sensacyjne doniesienia tygodnika!

Więcej newsów o gwiazdach, ekskluzywne materiały wideo, wywiady i kulisy najgorętszych imprez znajdziecie na naszym Instagramie pomponik.pl








