Joanna Brodzik wyeliminowała z diety cukier! Aktorka tłumaczy, dlaczego

Oprac.: Róża Kwiatkowska

Joanna Brodzik
Joanna BrodzikMWMedia
Moi synowie, którzy przyszli na świat za wcześnie, potrzebowali mnie w pełnym wymiarze.
wyznała aktorka.

Joanna Brodzik napisała książkę o gotowaniu

"Cukier krzepi" to hasło wymyślone przez Melchiora Wańkowicza przed II wojną światową, zresztą niezwykle chwytne, bardzo trafne i brzemienne w skutki. Tak, ja wiele lat temu dokonałam wyboru, że z białego cukru zrezygnowałam, ale nie jest to dla mnie w żadnym sensie ograniczenie. W "Umami" jest więc rozdział, w którym pokazuję, jak można cieszyć się słodkościami świata bez używania białego cukru.
mówiła w rozmowie z Plejadą.
Czy ja wyglądam na kogoś, kto napisałby książkę o dietach? Ja napisałam o tym, że jedzenie przede wszystkim jest dla mnie źródłem radości i możliwości spotkania, doświadczenia bliskości z innymi ludźmi. (...) Bardzo bym nie chciała kiedykolwiek doświadczyć takiej sytuacji, że zamiast z nimi biesiadować, musiałabym się z nimi odżywiać.
przyznaje aktorka w wywiadzie dla "Plejady".

Joanna Brodzik opowiada o swoim ulubionym daniu

Jak masz dwa jajka to możesz je ugotować na twardo i zjeść, złorzecząc na swój los przy lodówce albo dodać odrobinę gazowanej wody, usmażyć piękny omlet, nakryć stół, zapalić świece i podzielić tym uroczystym posiłkiem z kimś innym. Wybór należy do ciebie.
wspomina słowa babci.
Maffashion nie czuje się patriotką!? Neguje Marsz Niepodległości!pomponik.tv
pomponik.pl
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?