Reklama
Reklama

Jak jeść za mniej niż 5 zł? Bosacka chce uczyć Polaków, choć sama jest bogaczką...

Katarzyna Bosacka (50 l.) w dobie inflacji napisała poradnik, jak kupować i gotować ekonomicznie, a konkretnie... za mniej niż pięć złotych. "Najtańszy obiad jaki udało mi się zrobić, to pierogi lwowskie z kaszą gryczaną, podsmażoną cebulką i twarogiem" - przekonuje ekspertka. Czy to w ogóle możliwe?

Katarzyna Bosacka od lat kreuje się na specjalistkę od zdrowego żywienia wszystkich Polek i Polaków. Od 2010 roku prowadziła na antenie TVN program "Wiem, co jem i wiem, co kupuję", a później ruszyła z własnym kanałem na YouTubie "EkoBosacka"

Na swoim profilu regularnie publikuje tzw. "paragony grozy", rozmaite manipulacyjne sztuczki producentów, jak również poszerza świadomość konsumencką w polskim społeczeństwie. 

Kiedy inflacja zaczęła rosnąć w Polsce w zaskakującym tempie, Bosacka wzięła pod lupę ceny na sklepowych półkach. Różnice w cenach potrafią naprawdę zaskoczyć jej obserwatorów. 

Reklama

Katarzyna Bosacka w dobie inflacji uczy, jak gotować obiad za mniej niż pięć złotych

Na fali trudnej sytuacji była gwiazda TVN-u postanowiła wydać książkę zatytułowaną "Obiad za mniej niż pięć złotych na osobę". Czy to w ogóle możliwe?

W środku znajduje się aż 100 przepisów na tanie dania oraz porady, jak kupować i gotować ekonomicznie. Na szczęście nie są to wyłącznie kluski czy kartoflanki, ale smaczne zupy, aromatyczne curry i rozmaite posiłki czerpiące z kuchni świata. 

Bosacka zapewnia, że jej najnowsze dzieło to "kulinarna tarcza antyinflacyjna dla każdego konsumenta" oraz "drogowskaz w czasach drożyzny, wojny i pandemii". 

Przekonała Was?

Zobacz też:

Bosacka ujawnia trik producentów. "Z każdej strony chcą nas oszukać"

Katarzyna Bosacka prześwietla aferę olejową. Skandaliczne praktyki producentów

Bosacka pokazała cenę papieru toaletowego i kawy. "Poważnie się boję, co będzie dalej"

pomponik.pl
Dowiedz się więcej na temat: Katarzyna Bosacka | inflacja
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Polecamy