Magda Gessler oceniła nawyki żywieniowe Polaków. Nie jest kolorowo
Magda Gessler uchodzi za ikonę polskiego świata gastronomii. Od 2010 roku jest prowadzącą programu "Kuchenne rewolucje", w którym przeprowadza metamorfozy restauracji. Od 2012 roku zasiada w jury show "MasterChef". Jest także autorką kilku książek poświęconym kulinariom, m.in. "Kuchnia, moja pasja", "Kocham gotować" - Magdy Gessler przepis na życie" oraz "Kuchenne Rewolucje. Przepisy Magdy Gessler".
Jako znana restauratorka, Gessler często wypowiada się na temat poprawnego sposobu odżywania. W jednym z najnowszych wywiadów dla serwisu Jastrząb Post postanowiła ocenić nawyki żywieniowe mieszkańców Polski. Według niej, spożywamy za dużo mięs, szczególnie wieprzowiny. Na naszych talerzach brakuje z kolei solidnej dawki warzyw.
"Stanowczo jemy za dużo wędlin. To jest jakiś obłęd. Za dużo wieprzowiny, ale ona jest najtańsza, a za mało warzyw. W dalszym ciągu za mało" - wyznała.
Takich produktów nie znajdziemy na talerzu Gessler. To już nie tajemnica
Oprócz oceny polskich nawyków żywieniowych, restauratorka otworzyła się także na temat swojego sposobu odżywiania. Okazuje się, że 71-latka rezygnuje z produktów masowej produkcji. Stawia z kolei na ekologiczne mięso, takie jak wątróbki gęsie.
Zobacz też:
Sensacyjne doniesienia ws. Magdy Gessler. Wyrzucono ją z restauracji
Gessler czegoś takiego jeszcze nie przeżyła. Nagle padło: "nie będziesz mi dyktować warunków"
Magda Gessler nie mogła wyjść ze zdziwienia. Od początku nie wyglądało to dobrze








