Reklama
Reklama

Znany tiktoker miażdży Magdę Gessler. Dołożył do pieca, wspominając wizytę w jej lokalu

Magda Gessler uchodzi w naszym kraju za gwiazdę gastronomii. Tymczasem jeden ze znanych tiktokerów postanowił przybliżyć nieco jej karierę. "Nie kojarzy się z wykwintną kuchnią. Rozmieniła się na drobne". Elitarny Łobuz sam nie ma dobrych doświadczeń z lokalami gwiazdy programów kulinarnych.

Magda Gessler od lat jest gwiazdą TVN, gdzie występuje w programach kulinarnych. Pomaga polskim restauratorom w prowadzeniu swoich lokali, odnawiając ich wystrój, wprowadzając zmiany w menu, a przede wszystkim zmieniając podejście właścicieli do prowadzenia biznesu. Gessler sama też jest restauratorką i prowadzi kilka lokali gastronomicznych w Warszawie. Ale czy cieszą się one dobrą opinią?

Słabe oceny restauracji Magdy Gessler

Tomasz Roy-Szablewski, który na Tik Toku występuje jako "Elitarny Łobuz" dziwi się, że lokale Magdy Gessler nadal są popularne wśród turystów przyjeżdżających do Warszawy z mniejszych miasteczek. Tiktoker wiele im zarzuca.

Reklama

"Restauracje Magdy Gessler nie są nawet w pierwszej trzydziestce najlepszych lokali warszawskich. To nie moja opinia. Wystarczy spojrzeć na przewodnik Michelin, który uwzględnia 19 lokali i żaden z nich nie należy do Magdy Gessler. To samo z ocenami klientów, którzy dają jej lokalom w okolicach 4 gwiazdek. Podczas gdy wiele warszawskich restauracji ma oceny w granicach 4 i pół, a nawet więcej" - mówi Szablewski.

Magda Gessler byłą wizjonerką polskiej gastronomii

Tiktoker przypomina, że lata 90. w Warszawie faktycznie należały do Magdy Gessler. Przyznaje też, że jej wkład w rozwój polskiej gastronomii jest niezaprzeczalne. Podkreśla, że Gessler jako pierwsza postawiła na polską kuchnię. Była w tej dziedzinie wizjonerką. Ponadto to ona zauważyła, że w restauracji nie jest ważne tylko jedzenie. Klienci oceniają też wystrój i obsługę, więc to wszytko musi współgrać. Roy-Szablewski zarzuca jednak restauratorce, że przestała się rozwijać.

"Dzisiejsza gastronomia jest już zupełnie czymś innym niż w latach 90. Wtedy Magda Gessler kojarzyła nam się z ekskluzywnością, a dzisiaj kojarzy się przaśnie. Dzisiaj Magda Gessler kojarzy nam się z sypaniem "Prymatu" w obskurnej kuchni na przedmieściach Lidzbarka Warmińskiego. Magda Gessler kojarzy się dzisiaj z parówkami Besos, a nie z wykwintną kuchnią. Rozmieniła się na drobne" - konstatuje Tomasz Roy-Szablewski.

Szablewski ma złe doświadczenia z restauracji Magdy Gessler

Tiktoker opisał też swoje złe doświadczenia w restauracjach Magdy Gessler.

"Moje doświadczenia w restauracjach Magdy Gessler są złe, a wręcz żenujące. W "Słodki Słony" dostałem najgorsze pierogi mojego życia. Nie waham się użyć tego sformułowania najgorsze pierogi mojego życia. A spieprzyć pierogi w Polsce, to jest sztuka. W "Słodkim Słonym" zamówiłem też tort urodzinowy dla mojego ojca, który miał tak fantazyjną dekorację, że nie było gdzie w ogóle wbić świecy urodzinowej. Więc znowu kreatywność Magdy Gessler wzięła górę nad praktycznością" - wylicza Elitarny Łobuz. 

Tomasz Roy-Szablewski uważa, że Magda Gessler robi wiele niepraktycznych rzeczy. Tu tiktoker wspomniał o ławach w restauracji "Ale Gloria". Zaprosił jednego ze swoich gości, który przyleciał do Warszawy z Londynu, by wystąpić w TVN. W restauracji obaj musieli wstać, aby móc cokolwiek zjeść, bo siedząc na ławach, nie można było dostać do stołu. Dodatkowo Szablewski mówi, że najadł się wtedy wstydu, bo obsługa przeklinała, stojąc przy barze.

Zobacz też:

Gessler znienacka podzieliła się smutną historią. W tle choroba i poważna skaza

Ile waży Magda Gessler? Ta odpowiedź zaskoczyła wszystkich

Wieści o Magdzie Gessler zaskoczyły ludzi. Nieźle namieszała w Poznaniu


pomponik.pl
Dowiedz się więcej na temat: Magda Gessler
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Polecamy