Reklama

Reklama

Reklama

Zmarł Andy Fletcher z Depeche Mode: "Fletch miał złote serce"

Zmarł Andy Fletcher z Depeche Mode. Przykrą wiadomość przekazano na oficjalnym fanpejdżu na Facebooku Depeche Mode. Fani opłakują artystę, który był członkiem kultowego zespołu od 1980 roku. Rodzina i zespół są załamani tą stratą. Andy Fletcher miał 60 lat.

O śmierci członka zespołu Depeche Mode (posłuchaj!), Andy'ego Fletchera poinformował zespół na Facebooku, Twitterze i Instagramie. Na razie przyczyny śmierci muzyka nie są znane. Zmarł w wieku 60 lat.

Zmarł Andy Fletcher z Depeche Mode

Andy Fletcher był aktywny muzycznie od 1977 roku, a od 1980 roku w zespole Depeche Mode był odpowiedzialny za klawisze oraz bas. Był stałym trzonem zespołu, choć miał najmniejszy wkład w tworzenie muzycznej grupy, to zawsze był sojusznikiem i negocjatorem pomiędzy introwertycznym Martinem Gorem i Dave'em Gahanem.

Reklama

Zespół Depeche Mode we wpisie na Facebooku prosi o spokój i poszanowanie prywatności rodzinie zmarłego w tym trudnym czasie.

W dalszej części krótkiej informacji i jednocześnie pożegnania, napisano, że Fletch miał złote serce i zawsze był gotowy wspierać innych poprzez rozmowę i uśmiech.

Depeche Mode: skład, piosenki, dyskografia, koncerty, Instagram

Depeche Mode to kultowa grupa muzyczna grająca alternatywnego rocka wymieszanego z muzyką elektroniczną. Choć dla wielu fanów to może być zbytnie uproszczenie, to gatunki wokół krążył zespół przemierzał od new wave, po post punk i alternatywny pop.

Trzon zespołu nie zmienił się od 1980 roku, a w jego skład wchodzą: Dave Gahan, Martin Gore, Andy Fletcher

Andy Fletcher zawsze stał z tyłu i dbał o sprawy organizacyjne, a także o dobrą komunikację pomiędy muzykami. Jak sam o sobie mówił?

Kultowymi piosenkami Depeche Mode jest chociażby "Personal Jesus",  "Enjoy the Silence", "People are People", "Tora! Tora! Tora!", "It's No Good", "Dream On", "I Feel Loved", czy "Freelove".

Dyskografia Depeche Mode jest imponująca. Zespół regularnie nagrywał płyty i podbijał listy przebojów. Miał też miliony fanów na całym świecie.

Dyskografia Depeche Mode:

  • Speak & Spell (1981)
  • A Broken Frame (1982)
  • Construction Time Again (1983)
  • Some Great Reward (1984)
  • Black Celebration (1986)
  • Music for the Masses (1987)
  • Violator (1990)
  • Songs of Faith and Devotion (1993)
  • Ultra (1997)
  • Exciter (2001)
  • Playing the Angel (2005)
  • Sounds of the Universe (2009)
  • Delta Machine (2013)
  • Spirit (2017)

Na razie nie wiadomo, co dalej stanie się z zespołem. Więcej informacji można oczekiwać w mediach społecznościowych zespołu:

Depeche Mode: fani w Polsce

Zespół Depeche Mode cieszył sięogromną popularnością w Polsce w sumie od samego początku jego istnienia. Pierwszy raz zespół zagościł w Polsce 30 lipca 1985 roku. Można powiedzieć, że od tego czasu powstała subkultura "depeszowców", która jest aktywna po dziś dzień.


pomponik.pl
Dowiedz się więcej na temat: Depeche Mode | Andy Fletcher

Reklama

Wasze komentarze
No hate

Wyrażaj emocje pomagając!

Grupa Interia.pl przeciwstawia się niestosownym i nasyconym nienawiścią komentarzom. Nie zgadzamy się także na szerzenie dezinformacji.

Zachęcamy natomiast do dzielenia się dobrem i wspierania akcji „Fundacja Polsat Dzieciom Ukrainy” na rzecz najmłodszych dotkniętych tragedią wojny. Prosimy o przelewy z dopiskiem „Dzieciom Ukrainy” na konto: ().

Możliwe są również płatności online i przekazywanie wsparcia materialnego. Więcej informacji na stronie: Fundacja Polsat Dzieciom Ukrainy.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Nie przegap
najgorętszych
plotek!
Odblokuj reklamy i zyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich treści w naszym serwisie. Dzięki wyświetlanym reklamom korzystasz z naszego serwisu całkowicie bezpłatnie, a my możemy spełniać Twoje oczekiwania rozwijając się i poprawiając jakość naszych usług.
Odblokuj Pomponik.pl lub zobacz instrukcję »
Nie, dziękuję. Wchodzę na Interię »