Reklama
Reklama

Magda Gessler powiedziała o tym wprost. Nie mogła dłużej wytrzymać

Magda Gessler znana jest nie tylko ze swojego profesjonalizmu i zaangażowania, ale także z niebywałej charyzmy i ciętego języka. Prowadząca program "Kuchenne rewolucje" postanowiła ostatnio podzielić się swoimi wnioskami dotyczącymi rodzimej branży gastronomicznej. Ze strony celebrytki padło wiele gorzkich słów.

Magda Gessler od lat nie zwalnia tempa

Magda Gessler od lat jest jedną z najbardziej zabieganych gwiazd rodzimego show-biznesu. Słynna restauratorka zyskała sławę dzięki prowadzeniu popularnego programu "Kuchenne Rewolucje", ale na tym nie kończą się jej zawodowe obowiązki - 70-latka jest bowiem właścicielką i współwłaścicielką kilkunastu prężnie działających restauracji.

W związku z tym ma ogromne doświadczenie w prowadzeniu lokali gastronomicznych i uznawana jest za wyjątkową ekspertkę nie tylko w kuchni, ale i w biznesie. Nic więc dziwnego, że właściciele mało popularnych i podupadających knajp zgłaszają się do słynnego programu charyzmatycznej celebrytki.

Reklama

Magda Gessler podsumowała polską gastronomię

W jednym z najnowszych wywiadów Magda Gessler powiedziała, co tak naprawdę myśli o rodzimych restauratorach i branży gastronomicznej w naszym kraju. Okazuje się, że choć jej zdaniem wiele rzeczy zmieniło się na lepsze, Polacy w kwestiach żywieniowych wciąż mają spore zaległości względem innych państw i powinni odrobić kilka obowiązkowych lekcji.

"Na szczęście ten strach w polskiej kuchni mija i łączymy dziś ze sobą różne smaki. To jest długa nauka" - powiedziała w rozmowie z "Faktem".

Ekspertka ubolewa nad tym, że z powodów historycznych, wiele ciekawych dań zniknęło z naszego menu.

Magda Gessler nie gryzła się w język


Przy okazji podzieliła się wnioskami, do jakich doszła podczas realizacji kolejnych odcinków "Kuchennych rewolucji". Okazuje się, że Magda Gessler nie ma zbyt wiele dobrego do powiedzenia na temat większości polskich restauracji i ich właścicieli.

"Nie da się stworzyć restauracji bez szacunku do personelu. Bez wymagań. Bez pewnej dyscypliny i świadomości. Trzeba ich uczyć i wysyłać na kulinarne kursy. Trzeba inwestować w pracowników. Nie można tylko brać od ludzi. Trzeba też im coś dawać" - tłumaczyła dziennikarzom tabloidu.

"A restauratorzy o tym zupełnie zapominają. Biorą i biorą. Jadą, jadą, jadą, kasa, kasa, a potem dno. Nie można lekceważyć pracowników. Trzeba od nich wymagać i trzeba pokazać im dokładnie zakres obowiązków. Ale oprócz tego też zakres praw, które mają" - podsumowała w rozmowie z dziennikiem.

Zgadzacie się w tej kwestii z gwiazdą TVN-u?

Zobacz też:

Gessler znienacka podzieliła się smutną historią. W tle choroba i poważna skaza

Ile waży Magda Gessler? Ta odpowiedź zaskoczyła wszystkich

Wieści o Magdzie Gessler zaskoczyły ludzi. Nieźle namieszała w Poznaniu


pomponik.pl
Dowiedz się więcej na temat: Magda Gessler
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama