Magda Gessler to ceniona restauratorka, której ogólnokrajową popularność przyniósł emitowany od lat na antenie TVN program "Kuchenne Rewolucje", w którym celebrytka ze zmienną skutecznością odmienia oblicze restauracji, które chylą się ku upadkowi.
Gwiazda TVN jest właścicielką wielu restauracji, najbardziej znaną z nich jest warszawski lokal "U Fukiera". Chociaż Gessler w swoim programie często wytyka ludziom zbyt wysokie ceny w menu ich lokali, to sama potrafi zszokować klientów cennikiem dań w swojej knajpie.
Tyle kosztują świąteczne dania u Magdy Gessler. Tak drogo jeszcze nie było
Restauracja "U Fukiera" tradycyjnie, jak co roku, w okresie przedświątecznym wprowadza specjalne menu z daniami świątecznymi. Ceny poszczególnych pozycji w menu potrafią zszokować klientów. Nie inaczej jest tym razem. Jak donosi tabloid "Fakt", u Magdy Gessler jest drożej niż rok temu, a już wtedy tanio nie było.
Za 900 ml tradycyjnego barszczu czerwonego zapłacimy w tym roku 69 zł, co w porównaniu do ubiegłorocznej oferty oznacza wzrost ceny o 2 zł. Do barszczu można dokupić 10 uszek w cenie 73 zł (o 3 zł drożej niż rok temu). Czysta zupa grzybowa kosztuje 85 zł.
To jednak nie koniec rewelacji. Zabawa zaczyna się dopiero przy cenach pierogów i bigosu, którego cena wynosi 89 zł, a 5 sztuk pierogów kupimy za 53 zł.
Wielu klientów z pewnością będzie chciało osłodzić sobie ten spory wydatek. W takim przypadku wybór deserów jest bardzo szeroki. Za tort makowy z pomarańczami - ważący 3,5 kg - trzeba zapłacić aż 475 zł. Piernik staropolski z powidłami kosztuje 95 zł za kilogram, sernik krakowski - 97 zł, makowiec z orzechami - 149 zł (1,2 kg). Wisienką na torcie jest beza migdałowa z kremem w cenie 133 zł.
Skorzystalibyście z takiej oferty na święta?









