Przejdź na stronę główną Interia.pl

Reklama

Reklama

Reklama

​Tyle kosztuje barszczyk i inne dania u Okrasy. Ceny mogą nadwyrężyć niejeden budżet

Karol Okrasa to kolejny kucharz z telewizji, który obok Magdy Gessler czy Modesta Amaro, poza występami w mediach, prowadzi także własną restaurację w Warszawie. U Okrasy, podobnie jak i u pozostałych sław, nie jest tanio. Obiad dla dwóch osób może nadwyrężyć budżet.

Ceny w restauracji Karola Okrasy mogą zrujnować

Karol Okrasa (44 l.) prowadzi w Warszawie restaurację "Platter". Jest ona usytuowana w samym centrum stolicy. Kucharz postawił na bardzo krótkie menu. Właśnie zaprezentowano na oficjalnym profilu w mediach społecznościowych najnowszą kartę dań. Ceny nie należą do najmniejszych.

"Platter" Karola Okrasy oferuje przystawki wszystkie w jednakowej cenie 58 złotych. Można za to dostać tatar z tuńczyka z awokado, pieczony rostbef z musem z bakłażana lub korzenny burak z serem pleśniowym i malinami. Za zupy zapłacimy 38 zł. Do wyboru w tej cenie jest pikantna zupa rybna lub barszcz z kiszonych rydzy. Drugie danie to wydatek w wysokości 91 zł. Tu można wziąć np. burgera z dojrzałej wołowiny, pierś perliczki, smażoną młodą kapustę lub rybę. Do każdego z dań obiadowych przewidziano dodatki takie jak frytki, ziemniaki z ogniska, czy chrupiące warzywa, za które trzeba dodatkowo zapłacić 22 zł. 

Reklama

Na szczęście restauracja przewiduje rabaty. Za dwudaniowe menu dla jednej osoby trzeba zapłacić "zaledwie" 108 zł a koszt trzydaniowego menu to tylko 133 zł. Smacznego!

Inne dania z menu to jeszcze większy wydatek. Na solę w cydrze z palonym masłem z czosnkiem trzeba wydać bagatela 195 zł.

W ofercie restauracji znajdziemy też desery, takie jak brownie, czy mus baileys. Ich cen już jednak nie podano. Zapewne wielu gości nie stać już na takie frykasy, jeśli zjedli obiad, który wyczyścił ich kieszenie.

Kim jest Karol Okrasa?

Karol Okrasa to znany kucharz i autor wielu programów kulinarnych. W 2003 roku wygrał casting TVP na prowadzenie programu kulinarnego i od tamtej pory współpracuje z publiczną telewizją. Prowadził m.in. "Kuchnię z Okrasą", "Smaki czasu z Karolem Okrasą", a od października 2012 roku w TVP1 nieprzerwanie można oglądać program "Okrasa łamie przepisy".
Jest też od 10 lat twarzą jednego z dyskontów spożywczych

Swoją przygodę w zawodzie kucharza zaczął w warszawskim Hotelu Jan III Sobieski, a przez 11 lat do 2008 roku był szefem kuchni w Hotelu Bristol.

Zobacz też:

Magda Gessler znowu szaleje z cenami. 7 zł za pół jajka

Zwrot w sprawie Johnny'ego Deppa i Amber Heard?! Ekspertka sądowa nie ma wątpliwości, kto był ofiarą przemocy seksualnej

Pomagajmy Ukrainie - Ty też możesz pomóc

***

pomponik.pl
Dowiedz się więcej na temat: Karol Okrasa | TVP

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Nie przegap
najgorętszych
plotek!
Odblokuj reklamy i zyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich treści w naszym serwisie. Dzięki wyświetlanym reklamom korzystasz z naszego serwisu całkowicie bezpłatnie, a my możemy spełniać Twoje oczekiwania rozwijając się i poprawiając jakość naszych usług.
Odblokuj Pomponik.pl lub zobacz instrukcję »
Nie, dziękuję. Wchodzę na Interię »