Reklama
Reklama

Gessler wyceniła świąteczny catering. "Nie stać cię - idziesz gdzie indziej"

Magda Gessler jest już przygotowana na zbliżające się święta. Restauratorka, korzystając ze swojej popularności, każdego roku zaprasza do restauracji i delikatesów, gdzie można zakupić produkty sygnowane jej nazwiskiem. Za skomponowane przez celebrytkę dania trzeba jednak sporo zapłacić. Ile w tym roku?

Magda Gessler od najmłodszych lat przyglądała się sztuce kulinarnej. Często spędzała czas u dziadków cukierników w Komorowie. W latach 80. prowadziła w Madrycie firmę cateringową. Swoją pierwszą restaurację "W Ogrodzie" otworzyła w 1989 razem z braćmi Gessler. Od 1991 roku była współwłaścicielką popularnej restauracji, która teraz jest jej znakiem rozpoznawczym - "U Fukiera". Dzięki programowi "Kuchenne rewolucje" restauratorka zyskała popularność w całej Polsce. 

Reklama

Ceny produktów świątecznych u Magdy Gessler

Magda Gessler skrzętnie korzysta ze zdobytej popularności i winduje ceny produktów sygnowanych swoim nazwiskiem. Każdego roku przygotowuje catering świąteczny. 

Oferta wielkanocna U Fukiera to świąteczne klasyki takie jak barszcz biały na zakwasie czy biała kiełbasa. W tym roku za 900 ml słoik takiej zupy trzeba zapłacić 69 zł, a za kiełbasę  39,50 zł za pół kilograma. Wiosenne święta to oczywiście jajka. U Gessler 5 połówek faszerowanych jaj w skorupce po staropolsku, czyli za 2 i pół jajka trzeba zapłacić 38 zł. Do tego można dokupić słoik tartego chrzanu za 22 zł lub ćwikłę z chrzanem za 19,50 zł.

No i oczywiście nie może zabraknąć tradycyjnej sałatki jarzynowej. U Magdy Gessler kosztuje ona 43 zł za słoik o gramaturze 300 gr. Zaś świąteczne mazurki Fukier sprzedaje po ok. 63 zł. Nie są to ceny niskie i nie każdego stać na to, by zorganizować święta, zaopatrując się w lokalu Magdy Gessler. 

Gessler odpowiada na zarzuty o wysokich cenach

Restauratorka dość szorstko odpowiada wszystkim tym, którzy zarzucają jej, że zbyt wysoko wycenia swoje produkty.

"Stać cię - kupujesz. Nie stać cię - idziesz gdzie indziej. Wybór jest ogromny, ja nikogo nie zmuszam - wręcz wolałabym robić mniej niż więcej" - przekonuje gwiazda w rozmowie z Pudelkiem.

Fani Magdy Gessler powinni zatem zakasać rękawy i, aby nie przysparzać pracy swojej idolce, sami zabrać się za przygotowanie świątecznych potraw.

Zobacz też:

Wieści z domu Gessler nadeszły przed nocą. Poruszenie na całą Polskę

Lot z Magdą Gessler to dramat. Stewardesa nie mogła już milczeć. Szczegółowo opisała ordynarne zachowanie

Książulo przetestował pączki Gessler. Zaszokowała go cena: "Absurd"

pomponik.pl
Dowiedz się więcej na temat: Magda Gessler
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Polecamy