Reklama

Lara Gessler

Lara Gessler jest polską restauratorką, osobowością telewizyjną, a także autorką książek kucharskich – "Orzechy i pestki" oraz "Słodki zielnik". Zajmuje się przede wszystkim gastronomią tak jak jej znana w polskim show-biznesie mama Magda Gessler. Co wiemy o Larze Gessler?
Lara Gessler - najważniejsze informacje
Lara Gessler /Jacek Kurnikowski /AKPA

Lara Gessler - najważniejsze informacje

  • Data urodzenia:

    19.09.1989

  • Miejsce urodzenia:

    Warszawa

  • Kraj urodzenia:

    Polska

  • Rodzina i związki:

  • Zawód:

    restaurator/ka

  • Produkcje:

Lara Gessler jest polską restauratorką, osobowością telewizyjną, a także autorką książek kucharskich – "Orzechy i pestki" oraz "Słodki zielnik". Zajmuje się przede wszystkim gastronomią tak jak jej znana w polskim show-biznesie mama Magda Gessler. Co wiemy o Larze Gessler?

Młodość

Lara Gessler urodziła się 19 września 1989 roku. Jej rodzicami są Magda Gessler i Piotr Gessler. Jako dziecko uważała swoją mamę za niezwykle kreatywną i uzdolnioną osobę. Jednak kiedy miała 9 lat, jej rodzice się rozstali.

Od tego momentu przeważnie przebywała pod opieką ojca, bo jej matka zdecydowała się skupić na karierze. W okresie licealnym Lara Gessler wpadła w ortoreksję, czyli obsesyjne kontrolowanie tego, by jeść zdrowo. Przez to w najgorszym momencie ważyła tylko 45 kg przy 173 cm wzrostu. Udało jej się jednak z tego wyjść i z czasem zaczęła uprawiać sport.

Lara Gessler studiowała socjologię w Collegium Civitas w Warszawie. Początkowo nie zamierzała iść w ślady rodziców, jednak z czasem zaczęła interesować się kuchnią i stało się to jej pasją. Ostatecznie postanowiła zostać cukiernikiem, tak jak ojciec.

Lara mieszkała w Londynie i tam ukończyła szkołę cukierniczą, a także odbywała praktykę w renomowanej restauracji, która posiadała trzy gwiazdki Michelin. Uczyła się w międzynarodowej szkole gastronomicznej French Culinary Institute w Nowym Jorku. Swoje umiejętności szlifowała pod okiem doświadczonych kucharzy. Gessler mówi biegle w języku angielskim i hiszpańskim. Jest wegetarianką.

Kariera

Po powrocie do Polski Lara Gessler została współwłaścicielką rodzinnej restauracji "U Fukiera" oraz cukierni "Słodki Słony" w Warszawie. Zdolna cukierniczka napisała również dwie książki kucharskie – "Słodki zielnik" oraz "Orzechy i pestki". W 2020 roku Lara Gessler stworzyła Pracownię Kulinarną, która jest idealnym miejscem na różnego rodzaju wydarzenia kulinarne.

W ostatnich latach Lara Gessler zaistniała w polskim show-biznesie. Wystąpiła w programie "Ameryka Express" razem z Piotrem Sałatą. Przyjaciele zajęli 6. miejsce. Cukierniczka ma także na swoim koncie cykl reportaży dla "Dzień Dobry TVN", w którym pokazywała Polakom interesujące pomysły na przepyszne śniadania. 

O Larze Gessler zrobiło się głośno, kiedy jej matka zaczęła publikować zdjęcia z córką na swoich profilach społecznościowych. Cukierniczka dobrze wykorzystuje swoją popularność i stara się budować własną markę, niezależnie od sławnego nazwiska. Lara chętnie pojawia się na imprezach branżowych i pokazuje na ściankach. Na swoim Instagramie publikuje zdjęcia z życia zawodowego oraz prywatnego.

Życie prywatne

Lara Gessler w dniu 2 września 2017 roku poślubiła Pawła Rucza. Uroczystość odbyła się na świeżym powietrzu, a Magda Gessler wszystko relacjonowała, udostępniając zdjęcia córki i jej męża w sieci. W 2019 roku para się rozwiodła.

Niedługo po rozstaniu Lara związała się z Piotrem Szelągiem, prawnikiem i właścicielem jednej z warszawskich kancelarii. Po raz pierwszy para pokazała się w 2019 roku na Balu TVN. Chociaż na początku zakładali, że będą "rzymskim małżeństwem", to w 2020 roku zdecydowali się pobrać. 

W 2020 roku para powitała na świecie córkę Nenę. W jednym z wywiadów Lara Gessler przyznała, że chce przekazać swojej córce gen szczęścia, kreatywności i apetytu na życie. Lara Gessler ma coś więcej niż sławne nazwisko. Jest doskonałą cukierniczką, restauratorką i mamą, która stale się rozwija.

Lara Gessler - Wiadomości

Lara Gessler - Zdjęcia

Lara Gessler - Wideo